Vluchten voor de politie, zeker in een Polo met het vermogen van een bladblazer, is niet zo handig. Met je koekblik proberen de zwaardere politieauto’s van de weg te drukken, is al helemaal niet slim. De Volkswagen Polo in de video onder aan deze pagina probeert het, zonder succes. De verdachte reed na het tanken weg zonder te betalen. De diefstal van brandstof was bij lange na niet het enige wat de verdachte op zijn kerfstok had.

De beelden geven een klein inkijkje in de achtervolgingsstrategie van de politie. Wanneer de achtervolging langs een afrit komt (5:15), zie je de onopvallende Volkswagen Passat alvast de positie op de afrit innemen. Zo kan de Polo niet op het laatste moment de afrit pakken om de agenten kwijt te raken. Eén afrit later probeert de Polo het dan toch. In een nogal gewaagde actie (5:30) schiet de agent met 130 de Polo achterna de afrit op, zo te zien rakelings langs een vrachtwagen. Code Bruin, dunkt ons.

Waarom duurt de achtervolging zo lang?

Een oude Polo die zo te zien nog geen 150 km/u haalt, moet geen uitdaging vormen voor een moderne politieauto om eventjes van de weg te tikken. De PIT-manoeuvre zoals je hem vaak ziet in Amerika, doet de politie hier (bijna) niet, omdat het te gevaarlijk is. Voor het inboxen (met meerdere auto’s klemrijden) had de politie aan het begin van de achtervolging nog geen toestemming. Er waren toen te weinig collega’s om de actie in te zetten.

De communicatie tussen de agenten is ook interessant om te volgen. Zo houden de politieauto’s bewust afstand bij gevaarlijke situaties, zoals wegwerkzaamheden. Uiteindelijk probeert de verdachte een van de politieauto’s te rammen en raakt dan zelf de controle over het stuur kwijt. Hij eindigt met een flinke klapper tegen de vangrail.

De achtervolging eindigt in een crash

Uiteindelijk krijgt de bestuurder van de witte Polo een proces-verbaal voor poging tot doodslag voor het inrijden op de agenten, rijden onder invloed, weigeren van een  blaascontrole, diefstal, rijden zonder rijbewijs, rijden met valse platen en diverse verkeersovertredingen. De boete voor te hard rijden zal in ieder geval meevallen, aangezien de Polo nauwelijks boven de 130 km/u uitkomt.

VW Polo probeert politie te rammen, crasht zelf

Advertentie

Reacties

 • Karma heeft op 23 oktober 2021 geschreven:

  Whoahaha….wat een STUMPERTJES zeg!
  Denken ze met hun Polo die niet harder dan 120km p/u kan de politie af te wimpelen.
  En dan vervolgens met een geweldige manoeuvre dat karretje de puinpoeier in te rijden HAHAHA!!
  Dikke actie hoor stumpertjes !

  Reageer
 • Drank maakt meer kapot.... heeft op 22 oktober 2021 geschreven:

  Dat wordt een dure grap

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie