Bedrijfsauto’s hoeven al lang geen discrete witte busjes met zwarte bumpers meer te zijn. Al enige jaren kiezen ondernemers ervoor om opvallender voor de dag te komen met een wat dikker aangeklede bus, zoals een Ford MS-RT Transit of een Volkswagen die door een dealer onder handen is genomen. Volkswagen spot deze trend ook, en komt met de VW Transporter Sportline, die ook nog eens als Black Edition te krijgen is.

De VW Transporter Sportline draagt extra sportief bumperwerk en een rood biesje in de grille, net als de Golf GTI. Wel even oppassen voor kuilen op de bouwplaats. Wie bovenop de Sportline ook nog het vakje Black Edition aankruist, krijgt zwarte 18-inchers, 30 millimeter lagere Eibach-veren en geblindeerde ruiten. De Black Line is alleen te bestellen op de Transporter met de kortere wielbasis. De stoelen van de Sportline zijn met leer bekleed en het digitale dashboard is standaard.

Is de VW Transporter Sportline sneller?

Nee, dat helaas niet. De 2.0 TDI levert zijn standaard 200 pk. Daarmee is de bus net zo krachtig als een GTI van tien jaar geleden en met een 0-100-tijd van net geen 9 seconden net zo snel als een GTI van de eerste generatie. Wil je meer power, dan zul je zelf naar een tuner zoals Abt moeten. Helaas laat de importeur aan TopGear weten dat de Transporter niet naar Nederland komt, omdat het een project is van Volkswagen in Engeland.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)