Bestelbusjes die dicht op je bumper kruipen, dat is niets nieuws. Maar bestelbusjes die eruitzien alsof Petter Solberg achter het stuur zit, daar ga je wel snel voor aan de kant. Het Britse MS-RT heeft er een handje van om Ford-busjes extra sportief aan te kleden. Met deze MS-RT Ford Transit Connect hebben ze zichzelf overtroffen, als je het ons vraagt.

Allereerst: de tuner zegt niets over de motor, wat betekent dat er waarschijnlijk gewoon een 1,5-liter EcoBlue-diesel in ligt. De naam ‘R120 Limited Edition’ hint naar de standaard 120 pk. Niets bijzonders dus, al krijgt ie van MS-RT wel vier uitlaatsierstukken. Het motorgeluid wordt zelfs digitaal versterkt via de speakers, ‘zodat de soundtrack past bij het indrukwekkende weggedrag’.

De MS-RT Ford Transit Connect krijgt een uitzinnige bodykit, OZ Racing-wielen en een vlotte rood/zwarte bestickering. Binnenin vind je zwart leer met rode stiksels, plus een stuur van koolstofvezel. Je kunt zowel de versie met korte als met lange wielbasis bestellen, en je kunt kiezen uit twee of drie stoelen voorin. De prijzen beginnen in het VK bij 25.995 pond (iets meer dan 29.000 euro), exclusief belasting.

MS-RT maakt slechts 30 exemplaren voor Engeland en zes voor Noord-Ierland. Andere modellen van de door Ford erkende tuner (wat betekent dat de garantie behouden blijft) kwamen eerder al naar Nederland. Dus wellicht valt er iets te regelen als je deze MS-RT Ford Transit Connect echt móét hebben…

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie