Wat Darth Vader zou rijden? Nee, niet deze Volkswagen Transporter. Daarvoor ontbreekt in de grille een ster – een Death Star, als je het zo zou willen noemen. Maar we snappen de verwarring, want het is nogal een sinister uitziend ding met een ‘force’ neuspartij. Je kijkt naar de demobus van dealer Jan Blonk, die zich specialiseert in flink opgeklopte bedrijfswagens. Van alle Transporters en Caddy’s die ze aanbieden, is dit wel de dikst uitgevoerde.

Wellicht ten overvloede: deze Volkswagen Transporter is bepaald niet standaard. Om de agressieve bodykit kun je niet heen en ook de nieuwe velgen met P Zero’s eromheen zijn niet te missen. Als finishing touch liet Blonk een racestreep aanbrengen in het matzwart met koper. Om de wegligging te verbeteren en de loze ruimte in de wielkasten te laten afnemen, kwam er een Evo II-schroefset van het Nederlandse merk Cobra onder te zitten. Wie regelmatig de bouwplaats op moet, kan de schroefset gewoon iets omhoog draaien.

Mocht je de voorbumper willen gebruiken om sneeuw mee aan te schuiven: de Transporter is voorzien van vierwielaandrijving. Tot slot steeg het vermogen van de 2.0 TDI van 150 naar 240 pk.  De prijs voor de duistere Volkswagen is voor ondernemers 59.945 euro. Wil jij hem particulier rijden, dan moet er nog BTW worden afgedragen. De tellerstand is een kleine 5.180 kilometer. Gewoon nieuw, dus. De zwarte Volkswagen Transporter met bodykit staat in Nieuwveen op je te wachten.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie