Op de televisie krijg je er maar weinig van mee, maar tijdens een F1-weekend wordt er een hoop geracet naast de koningsklasse. Wat dacht je bijvoorbeeld van de F2? Of de Porsche Supercup? De Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix krijgt er volgend jaar een extra race bij. Zandvoort is één van de acht keren dat de W Series als ondersteunende race in een weekend mag rijden.

W Series is een raceklasse speciaal voor vrouwen, waarbij alle deelnemers in technisch identieke auto’s rijden. Vorig seizoen werd de Britse Jamie Chadwick kampioen, met de Nederlandse Beitske Visser op haar hielen. In 2021 racet W Series in Frankrijk, Oostenrijk, Engeland, Hongarije, België, Nederland, Amerika en Mexico. Op 4 september rijdt W Series door de duinen.

Nederlandse coureur Beitske Visser zegt: ‘Ik had er stiekem op gehoopt dat de W Series voor Zandvoort zouden kiezen. Fantastisch om te mogen racen voor eigen publiek met de beste fans in de wereld. De meeste fans komen natuurlijk vooral voor Max, maar ik hoop dat ze mij ook een beetje supporten.’

‘De missie van de W Series is om de interesse en vooruitzichten van vrouwelijke coureurs te bevorderen en om meisjes en vrouwen wereldwijd te inspireren voor de autosport. Ons raceschema voor 2021, in samenwerking met de Formule 1, vergroot ons wereldwijde bereik, impact en invloed aanzienlijk’, zegt Catherine Bond Muir, de CEO van W Series.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie