Je zou zeggen dat als je zelf bewijs upload van overtredingen, dat het wel gesneden koek is voor de politie. Toch heeft de politie ene ‘Muis911’ die zichzelf regelmatig filmt terwijl hij verkeersovertredingen begaat, nog niet ingerekend. Afgelopen zondag plaatste hij bijvoorbeeld een video waarin hij met een VW Golf R forse snelheden over de vluchtstrook reed in Nederland. De video’s verschijnen bijvoorbeeld op Snapchat, Instagram en Dumpert.

Aan het AD laat de politie weten dat de zaak ‘juridisch gecompliceerder ligt dan op het eerste oog lijkt’. Zo moet bewezen worden wie de bestuurder is van het voertuig tijdens de verkeersovertredingen. Als de bestuurder zelf filmt, staat hij niet met z’n gezicht op camera. Ondanks dat iedereen wel kan invullen dat hij het is, is het (nog) niet genoeg bewijs.

‘Je kunt er van uitgaan dat we er alles aan doen om dit te stoppen. Alle eenheden zijn op de hoogte en grijpen zeker direct in als er een heterdaad situatie is’, laat een politiewoordvoerder aan het AD weten. ‘Ook wij zien de filmpjes voorbijkomen. Team Verkeer heeft een onderzoek ingesteld, maar daar kan ik op dit moment niet meer over zeggen. Het kan goed dat ook hij meeleest.’

Het komt gelukkig wel voor dat de overtreders berecht worden

Hoewel het vaak even duurt, worden er wel zo nu en dan hardrijders beboet voor hun perikelen in het verkeer. Zo werden de motorrijders die in 11 minuten van Breda naar Rotterdam reden in de bak gegooid en ook rapper Boef kreeg een veeg uit de pan van justitie. Hierbij werden bijvoorbeeld ook getuigen op de snelweg gehoord om een zaak te bouwen.

Eén van de vele video’s

Reacties

 • Boejamin Jakupi heeft op 22 september 2022 geschreven:

  Links rechts awooooooo

  Reageer
 • Aimane Dari heeft op 22 september 2022 geschreven:

  Wat een chauffeur A bn 3ami awooooo

  Reageer
 • Pietmaarten heeft op 17 februari 2022 geschreven:

  In Brazilië is het simpel de houder van de auto krijgt de boete en punten op zijn rijbewijs.probleem voor de houder van de auto om bij de bestuurder zijn geld terug moet Iedereen te krijgen de punten blijven bestaan op zijn rijbewijs.

  Reageer
 • Loeckyrat heeft op 17 februari 2022 geschreven:

  Waarom wordt de auto niet in beslag genomen, en eventueel verbeurt verklaring binnen een week zeggen wie gereden zo niet dan de auto slopen

  Reageer
 • Marcel heeft op 16 februari 2022 geschreven:

  Laten we hopen dat het een boom wordt en niet een andere auto met gezin oid

  Reageer
 • Nederland is een speeltuin voor ze. heeft op 16 februari 2022 geschreven:

  Inderdaad het liefst op een Wodan eik die schrikt niet meer van een beetje smurrie. 😉

  Reageer
 • Wat een loser heeft op 15 februari 2022 geschreven:

  Zou niet erg zijn als hij een boom van dichtbij zou bekijken.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear