De video waarin drie motorrijders in 11 minuten van Breda naar Rotterdam reden, kun je onmogelijk gemist hebben. De beelden belandden uiteraard ook bij de politie, en die startte een onderzoek. Met de beelden van de motorrijders zelf, verkeerscamerabeelden en statements van getuigen zijn er nu twee van de drie motorrijders opgepakt. Ze worden verdacht van poging doodslag en overtreding van artikel 5A van de wegenverkeerswet: opzettelijk levensgevaarlijk rijgedrag vertonen.

‘De verdachten worden onder andere verdacht van poging doodslag. De tenlastelegging is onder andere gebaseerd op de snelheden die motorrijders reden. Uit onderzoek is gebleken dat de drie ongeveer 270 km/u hebben gereden’, meldt de politie in een persbericht. ‘Dat houdt in dat ze per seconde 75 meter aflegden.’ De twee verdachten werden vanochtend rond 6:00 uur in hun woning en op straat aangehouden.

Ze haalden met 260 km/u rechts in een reden met 190 km/u tussen auto’s door. ‘Met dit soort snelheden en weggedrag is de kans op een dodelijk ongeval zeer groot. Gezien het beeldmateriaal hebben de motorrijders willens en wetens dit risico genomen. Er zijn bij de politie zaken bekend waarbij motorrijders met dit soort snelheden achter op een personenauto zijn gereden en inzittenden daarbij zijn overleden’, vult de politie aan. Naast de aanhoudingen zijn er twee motoren geconfisqueerd.

Politie houdt ‘Breda-Rotterdam-motorrijders’ aan

Reacties

 • Jimmy Valdiva heeft op 21 september 2020 geschreven:

  Voor de politie, OM, recherche en MvJ: bijzondere lof dat verdachten zo snel zijn opgespoord | Voor de tenlastelegging: door met 270+ km/h door publieke ruimte te razen, neem je inderdaad de kans voor lief om andere weggebruikers van het leven te beroven. Het voorwaardelijk opzet blijkt uit de snelheid, de aanwezigheid van andere weggebruikers, de duur en herhaling van beide ritten en de desbewustheid daarvan om e.e.a. vast te leggen. De strafmaat is aan de rechter: 5 jaar gevangenisstraf, waarvan 42 maanden voorwaardelijk en 10 jaar ontzegging rijbevoegdheid ? | Voor de rijders:

  Reageer
 • Gerard van der Kooij heeft op 20 september 2020 geschreven:

  Rijbewijs afpakken en nooit meer teruggeven. Volgens mij is dit geen poging tot doodslag maar poging tot (zelf)moord.

  Reageer
 • Marcel heeft op 19 september 2020 geschreven:

  Dus omdat het kan moeten we het maar met een korreltje zout nemen of accepteren dat ze het doen? Meer dan terecht dat hier hard tegen op wordt getreden. Ik vind het fijn dat mijn auto harder kan dan is toegestaan. Mocht ik in een noodsituatie komen dan kan ik hier enigzins op een verantwoordelijk manier gebruik van maken. Maar met (gezond)verstand 2x zo hard rijden dan is toegestaan en anderen daarmee in gevaar brengen verdient een flinke draai om zijn oren.
  Ben het wel met je eens dat politie zelf ook niet altijd volgens regels rijdt en zij zich hier ook meer van bewust moeten zijn.

  Reageer
 • Albert heeft op 19 september 2020 geschreven:

  Geef ze een bekeuring, of neem de brommer in beslag.
  maar poging tot doodslag, jullie moesten je schamen. Je leven is gelijk voorbij.
  Anders moesten ze fabrikanten verbieden zulke machines te maken.
  Gelegenheid maakt de dief zullen we maar zeggen.
  Onze wedsdienaren maken ook genoeg fouten die niet bestraft worden, onder het mom van….
  Laten we gewoon een beetje liever voor elkaar zijn en de mensen een beetje in hun waarde laten . De Big Brother mastschappij is op een gegeven moment niet meer leefbaar voor de mens, en nodigd uit tot deze excessen.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear