In twee jaar tijd 370.000 kilometer in een auto rijden, dan moet je wel een hekel hebben aan je familie. Want dagelijks moet je toch zeker wel vijf uur in de auto doorbrengen. Als je alleen de werkdagen zou rijden, dan zou je uitkomen op ruim 1.000 kilometer per dag. Gelukkig is het niet echt zo dat één persoon alle kilometers in deze auto reed.

Scribenten van andere autowebsites berichten over een Mercedes E-klasse die in maart van 2021 op kenteken is gezet. Het is volgens de verkoper een zogenoemde ‘BTW-auto’, wat betekent dat de auto van een bedrijf is geweest. De verkoper kan helaas niets over de auto vertellen, want hij kocht hem bij een veiling, zo vertelt hij aan TopGear. Wel is de E-klasse afkomstig van de eerste eigenaar.

Je verleden is geen geheim voor Google

Zal het verleden van deze auto dan voorgoed een geheim blijven? Nee, gelukkig werkt Google tegenwoordig zo goed dat het eng is. We komen na wat onderzoek een foto tegen uit 2022, toen de auto naast een DAF-vrachtwagen gespot werd met blauwe kentekenplaten. Niet geheel verrassend: de Mercedes met 370.000 kilometer is een taxi geweest.

Een mooie bijvangst van deze spotter | Foto: © Jamie R. Truckfotografie

Zodra een taxi naar een particulier gaat, moeten de blauwe platen uiteraard vervangen worden door een setje gele platen. Wel behoudt de auto zijn originele kenteken, waardoor we hem konden opsporen. We beloven dat we deze vaardigheden alleen voor goede doeleinden zullen gebruiken. Inmiddels is de BTW voor de auto trouwens wel betaald.

Zelfs voor een taxi heeft deze Mercedes goed doorgereden. Hij zal veel lange ritten gemaakt hebben, want ook het interieur lijkt nog in goede staat. Als je de hele avond korte ritjes rijdt in het centrum van Utrecht, dan ziet je auto er niet meer zo netjes uit. Al helemaal niet als je naast El Greco om 03:23 uur in de nacht je klanten oppikt.

Wat kost de Mercedes met 370.000 kilometer?

Het gaat hier niet heel verrassend dan om een auto met een dieselmotor. Het is zelfs een plug-in hybride diesel, iets wat je niet zo heel vaak tegenkomt. De viercilinder krijgt hulp van een elektromotor waardoor het totale vermogen uitkomt op 194 pk. Nu mag de auto naar een nieuwe eigenaar – hij staat voor 29.950 euro te koop in Hengelo bij Yildiz Auto’s.

Advertentie

Reacties

  • 715 heeft op 27 mei 2023 geschreven:

    Ik heb wel een idee waar deze Benz gereden heeft 😏. Hoogstwaarschijnlijk heeft deze dienst gedaan als Taxi voor het loodswezen in omgeving Rotterdam. Deze auto’s worden 24/7/365 ingezet voor het halen en brengen van loodsen van en naar de schepen en wachtposten.

    Reageer
  • Waterstof@30% heeft op 26 mei 2023 geschreven:

    Dit zijn zulke zuinige phevs, doen zonder elektro bijladen makkelijk 1 op 25 op de snelweg de v60 diesel plug in is ook zon zuinig hok maar je betaald als nog meer dan een foutlander die zonder elektra 1 op 10 tuft @ 100kmh gps.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie