Ford patenteert erop los. We zouden zowat een rubriek kunnen maken met het leukste patent van Ford van de maand. Op nummer één staat in juli het patent dat hoort bij de schets hierboven. Je zag en las het goed: Ford wil ervoor zorgen dat je staand kunt autorijden in een Bronco. Net als jij hebben we heel veel vragen.

Ford zegt dat het handig is wanneer je gaat offroaden zonder spotter. Als je niemand hebt die je vertelt of er genoeg ruimte is naast die scherpe rots en of het weggetje langs het ravijn breed genoeg is, kun je beter gaan staan om zelf te kijken. Maar als je staat, kun je nogal lastig bij de pedalen en bij het stuur van de auto. En daar is het patent voor.

Staand autorijden zonder het stuur aan te raken

Sturen doe je via gebaren. Deze bewegingen worden opgevangen door bewegingssensoren. De sensoren zouden in het frame van de voorruit kunnen komen waardoor je dus gebaren richting de voorruit maakt. Gas geven en remmen doe je via een speciaal touchscreen. Om ervoor te zorgen dat je niet uit de Bronco wordt geslingerd, laat deze modus je maar stapvoets rijden.

Wij denken dat het ook in de stad ook handig kan zijn wanneer je zusje gaat inparkeren. Zonder dollen: er zijn een aantal onderdelen die interessant zijn om verder op in te gaan. Om te kunnen staan, moet je een open Ford hebben. Verwacht dus niet dat deze techniek ooit in een Explorer komt. Een open auto zoals de pick-up hierboven zou wel werken.

Daarnaast is het interessant dat Ford nadenkt over manieren waarop je kunt sturen zonder het stuur te gebruiken. Overigens is dat geen nieuwe functie, want BMW en Volkswagen hebben al eens eerder geëxperimenteerd met bewegingssensoren in de auto, maar dat was niet om de auto te besturen. We hopen niet dat Ford probeert om het (stuur)wiel opnieuw uit te vinden.

Advertentie

Reacties

  • Gijpie heeft op 11 juli 2023 geschreven:

    Ik dacht voor Wesley Sneijder!!!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie