De echte optimisten spot je in de kroeg wanneer ze tegen beter weten in proberen te telefoneren, midden in de herrie. Of zou dat door het vloeibare optimisme komen? Hetzelfde kun je zeggen van mensen die proberen te telefoneren in een open cabriolet. Daar bedacht Audi een slimmigheidje op, maar die truc kan ook zorgen voor vreemde klachten.

Voor de Audi R8 Spyder, Audi A5 Cabriolet en Audi TT Roadster ontwikkelde het automerk gordels met geïntegreerde microfoontjes. Zodra je je gordel vastklikt, schakelt het infotainment over op de microfoons die vanzelfsprekend veel dichter bij je mond zitten dan de microfoon die in de hemel van de auto zit. Normaliter zou je dus beter verstaanbaar moeten zijn met de gordel om.

Microfoons kunnen stuk gaan of vies worden

De eerste Audi’s met microfoongordels zijn al meer dan tien jaar oud. En zoals dat met elk onderdeel van elk automerk kan gebeuren, gaat er nog weleens iets stuk. Zo lees je op bijvoorbeeld Audi-fora klachten van mensen die claimen dat ze telefonisch niet te verstaan zijn als ze de gordel om hebben, maar wel als ze de gordel loskoppelen. Waarschijnlijk is dan de gordelmicrofoon kapot.

Wat ook kan, is dat de microfoons in de gordel verstopt raken met vuil, net als dat weleens bij je telefoon gebeurt. Maar zeker als je de auto tweedehands hebt gekocht en er helemaal geen weet van hebt dat er microfoons in je riemen zitten, kun je voor een groot raadsel komen te staan als je merkt dat carkit reageert op je gordel. Nu weet je waarom dat is.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie