Door de oorlog in Oekraïne schoten de brandstofprijzen omhoog, met als gevolg dat benzine en diesel een stuk duurder werden. Gelukkig zijn de olieprijzen nu weer iets aan het zakken. De oorzaak is gek genoeg gedoe in een ander deel van de wereld.

In China lopen de coronabesmettingen weer als een dolle op, waardoor de overheid weer lockdowns aan het invoeren is. Mensen die thuis zitten, kunnen niet autorijden. De vraag daar neemt af, waardoor de prijzen van olievaten weer zakken. Reuters verwacht dat China in een lockdown 800.000 vaten olie per dag minder verbruikt. Ook zorgt de lockdown voor verstoringen in de havens van Shanghai.

De olieprijs zakt naar het niveau van voor de oorlog

Volgens het AD zit de olieprijs nu weer bijna op het niveau van voor de oorlog in Oekraïne. De prijs voor een vat Amerikaanse olie is nu 95,94 dollar, dus zo’n 88 euro. Een vat Brentolie (de soort die wij hier gebruiken) kost nu 100,46 dollar, wat neerkomt op 92,33 euro.

Helaas zakken de brandstofprijzen altijd langzamer dan ze stijgen. De benzineprijzen slonken vandaag met 1 cent en die van diesel met 2 cent. Dit zien we op de brandstofprijzenpagina van United Consumers. Momenteel zijn de accijnzen tot het einde van het jaar 17,3 cent lager voor benzine en 11,1 cent lager voor diesel. Mochten de olie- én de brandstofprijs nog verder zakken, dan kan het weer eens leuk gaan worden om een stukje te gaan rijden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear