We vlogen ooit gillend met hem de Col de Turini af, en we overdrijven niet als we zeggen dat Walter Röhrl een van de beste coureurs is die ooit een voet op het gaspedaal gezet hebben. Er zitten nog splinters van onze nagels in het dashboard van die Quattro.

Het wordt nooit saai om naar Walters stuurmanskunsten te kijken, dus brengen we graag deze video even onder de aandacht waarin Herr Röhrl speelt met een klassieke Porsche 904 GTS, een van Porsches greatest hits die in de jaren ’60 speciaal gebouwd werd als homologatiemodel voor hun futuristische GT-racer.

De 904 werd aangedreven door een viercilinder boxermotor van 2,0 liter, destijds omschreven als ‘de meest complexe viercilinder ooit’ en goed voor een vette 200 pk. Het was de eerste Porsche met een middenmotor, en tevens de eerste die op een stijf ladderchassis gebouwd werd met een carrosserie van glasvezel. Van 0 naar 100 km/u ging de auto in minder dan zes seconden, en een top van ruim boven de 250 km/u was mogelijk met de juiste bakverhoudingen.

Nieuw kostte de 904 zo’n 7.000 dollar, maar je zult er nu iets meer voor moeten neertellen, aangezien er slechts 106 stuks voor de weg gebouwd zijn. Betekent dat dat Röhrl het rustig aan doet met dit exemplaar? Nee dus. Check ook de dubbelklutsende heel-and-toe-techniek op 0:55 – die man kan dansen.

Reacties

Meer van TopGear