Als je op de Duitse Autobahn voor de honderdste keer moet afremmen naar 60 om door een Baustelle te kruipen, kom je tot de conclusie dat een goede snack onmisbaar is voor een roadtrip. De investering van een paar euro houdt je zoet en verlaagt de kans op hardrijden – en dat bespaart weer geld. Maar wat neem je? De witte bolletjes met zwetende kaas in een beslagen boterhamzak komen niet in aanmerking. Het vinden van de perfecte roadtripsnack blijkt nogal een uitdaging, misschien wel een onmogelijke. Laten we er even van uitgaan dat je alleen in de auto zit, en je dus geen bijrijder hebt om je te voederen. De roadtripsnack moet met één hand te eten zijn, en het liefst blind te manoeuvreren naar je praatgat. Kleverige of vettige snacks zijn uit den boze, want voor je het weet, ben je de grip op het stuur kwijt en ligt je ondersteboven in de greppel. De verpakking moet stevig genoeg zijn om niet te verschuiven tijdens een remactie en het liefst in de bekerhouder passen. Daarnaast mag de roadtripsnack niet kruimelen en mag hij niet in meerdere individuele verpakkingen zitten, want dat is te afleidend. Een snack die in de zon smelt is onhandig met deze temperaturen, of je moet liefhebber zijn van een ondefinieerbare plakkaat aan zoetigheid. Het liefst is het een snack waar je lang mee kunt doen, dus bijvoorbeeld een zak met veel kleine hapjes. Met al deze eisen kom je uit bij een aantal ietwat teleurstellende kandidaten.

Wat is de beste roadtripsnack?

Puur gekeken naar de eisenlijst, zouden snoeptomaten of geschrapte worteltjes ideaal zijn. Dat is nogal een teleurstelling. Rij je met passagiers die bij het horen van eet- en kraakgeluiden bij de volgende remstop vrijwillig de remleidingen doorknippen en hun voeten op het dashboard plaatsen, dan valt die optie ook al af. Misschien wel de beste kandidaat is de meest voor de hand liggende: een doosje Autodrop voldoet bijna aan alle eisen. Of gewoon Engelse drop, als je net wat meer variatie wilt.

Een alternatief voor de waaghalzen

Tijdens onze laatste roadtrip hadden we een zak kleine Reese’s Peanut Butter Cups. Goddelijk. De zak van 120 gram paste in de dubbele bekerhouder en met de airco aan bleef het net koel genoeg om niet te plakken. Naast het zakje legden we een vochtig doekje om de vingertoppen af te nemen na het nemen van een hapje. De Amerikaanse snack smaakt tamelijk geniaal en is qua formaat perfect. Bovendien is het niet genoeg om jezelf misselijk te eten en de pinda geeft genoeg energie om lang door te kunnen.

Een deelnemer uit Tsjechië

In Tsjechië verkopen ze Piskoty’s, van het merk Opavia. Dit zijn een soort lange vingers, maar dan in een ronde vorm en zonder de suiker erbovenop. Deze passen in één hap in je mond, zijn serieus lekker en omdat ze luchtig zijn, kun je flink doorhappen. Ze zijn op Amazon te krijgen, bijvoorbeeld. Of als je toch al op vakantie bent in Tsjechië, sla dan even goed in.

Goede roadtripsnacks

– Snoepgroenten – Dropjes – Spekjes (maar wel die zonder losse suiker) – Ongebrande cashewnoten in een bakje – TUC Mini – Oreo’s (als je ze als een barbaar wilt eten)

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear