Geef maar toe, jij riep keihard Audi toen je de titel zag. Logisch ook: als je ineens twee dikke xenon-units (tegenwoordig ook vaak full-led) in je binnenspiegel ziet op één meter afstand van je bumper, is het meestal een Audi of BMW. Of een Smart met grootheidswaanzin. Maar welk automerk krijgt de meeste boetes in Nederland?

Vorig jaar had je ook zeker gelijk. Toen stond Audi op de eerste plek, gevolgd door BMW. Maar dit jaar accepteerden bestuurders van Tesla en Land Rover geen plek buiten de spotlight. Met 90 kWh aan frustratie reden de stekkerfetisjisten maar liefst gemiddeld 3,85 boetes per auto. Dat tractors wel harder dan 40 km/u kunnen, bewijzen de bestuurders van Land Rover. Zij reden gemiddeld 3,60 boetes per auto. Je wereldbeeld is niet volledig verwoest: BMW en Audi staan gewoon in de top 5. Het Italiaanse temperament bezorgt Alfa-rijders een vijfde plek.

Oh, en die Smart-bestuurders met grootheidswaanzin kunnen er ook wat van. Zij rijden gemiddeld het hoogste boetebedrag van Nederland: 105 euro. Het Nederlandse gemiddelde is 83,15 euro.

De statistieken komen van Athlon Car Lease en zijn dus opgemaakt uit de gegevens van leaserijders in 2016. Uit de cijfertjes blijkt dat Suzuki-rijders het braafst zijn. Dit kan volgend jaar precies andersom zijn als die twee Suzuki-leasers even pech hebben en een paar boetes rijden onderweg naar de Nordic Walking Club.

Welk automerk krijgt de meeste boetes in Nederland?

01. Tesla (3,85)
02. Land Rover (3,60)
03. BMW (2,66)
04. Audi (2,54)
05. Alfa Romeo (2,27)

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear