Herinner jij je Wiesmann nog? Ja, natuurlijk. De Duitse ontwikkelaar van sportauto’s had het perfecte recept in zijn gloriedagen. Een retro-ontwerp dat de plank raak sloeg, een fijne BMW-motor en achterwielaandrijving. Het summum was de GT MF5, die de 5,0-liter V10 uit de M5 gebruikte.

Op een gegeven moment produceerde het bedrijf 180 handgemaakte auto’s per jaar. Helaas, zoals veel dingen die wij geweldig vinden, eindigde het te snel. De financiële crisis deed Wiesmann de das om en het bedrijf stopte in 2014 met de verkoop van hun auto’s.

Wiesmann Project Gecko wordt hun comeback

Hier gaat verandering in komen. We hebben officieel van hen te horen gekregen dat hun comeback onderweg is. Ze beloven ons een nieuw model in 2020, met de codenaam ‘Project Gecko’. Dit model gaat de 4,4-liter V8 met dubbele turbo van BMW gebruiken.

Dat zou kunnen betekenen dat deze op de MF5 geïnspireerde machine makkelijk meer dan 620 pk kan hebben, aangezien de BMW M5 Competition ook dergelijke cijfers uit de achtcilinder pulkt. En het beste is: we hebben een aantal nieuwe foto’s om bij te kwijlen. Het ziet er niet uit alsof ze hun oude designgewoonten hebben laten varen, of wel?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear