Wiesmann is weer helemaal terug in business. Het Duitse merk bouwt drie speciale versies van de Wiesmann Project Thunderball die helemaal op maat gemaakt zijn. Dat doen ze in samenwerking met ontwerphuis Studiokurbos. De drie auto’s moeten het potentieel van de Project Thunderball laten zien en klanten inspireren.

De speciale versies van de Wiesmann Project Thunderball krijgen de namen Design Concept One, Design Concept Two en – je raadt het al – Design Concept Three mee. Voor de duidelijkheid hebben we ze dan ook in die volgorde in de galerij hierboven gezet. Bij het eerste concept worden de kleuren blauw en oranje met elkaar verbonden. De ontwerper hoopt dat dit associaties oproept met de Côte d’Azur.

Concept Two is geïnspireerd door de jaren ’20, de tijd van Gatsby, en krijgt daarom een gouden kleur. Wie verbindt er even met de radio en pompt Spando Ballet door de speakers? Vanbinnen krijgt de gouden versie leren bekleding in bordeauxrood met ‘hints naar matte, zachte aanvoelende fluwelen details’.

De laatste van de speciale versies van de Wiesmann Project Thunderball is de meest sinistere. Concept Three heeft een matzwarte lak, afgemaakt met glanzende details en nog veel meer duisternis in het interieur.

Specificaties van de Wiesmann Project Thunderball

Wiesmann vertelt dat het nieuwe model invloeden krijgt van modellen uit het verleden, zoals de MF3, MF4 en MF5. Daarnaast zijn de carrosseriepanelen gemaakt van koolstofvezel. Daaronder huist een 83-kWh batterij waarmee je 500 kilometer langs – we zeggen maar wat – de Côte d’Azur kunt flaneren. Klaar met cruisen? Dan heeft de Thunderball best zin in wat snelheid.

Wiesmann zegt dat de Thunderball liever rijdt dan cruiset. De elektromotor produceert 680 pk en 1.100 Nm. Daarmee moet een sprintje van 0 naar 100 km/u in 2,9 seconden over zijn. Dat is wel vlot genoeg, zouden we zeggen. Alle geplande Thunderballs zijn al toegewezen (al zou je door deze speciale versies bijna zeggen dat er nog wat over zijn). De eerste leveringen beginnen volgend jaar. Klanten betalen ongeveer 280.000 euro voor een Thunderball.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)