Over het algemeen zijn we helemaal weg van Wiesmann, met hun bloedmooie en achterlijk snelle tweezittertjes. Maar nu doen ze toch wel even een beetje raar.

Iemand bij Wiesmann vond blijkbaar dat hun auto’s niet onpraktisch genoeg waren, dus verwijderde hij vakkundig de voorruit, bagageruimte, deuren en dat soort veel te handige zaken. Hij voorzag het front van een paar enorme luchthappers en liet het heel boos kijken. De kilo’s vlogen van de auto af, want de Spyder weegt er nog maar zo’n 1.000.

Dat, samen met de 420 pk sterke V8 uit de BMW M3, maakt van de Wiesmann Spyder een bommetje. Je kunt er bijna 300 km/u mee aantikken, maar dat wil je natuurlijk niet (zonder helm), aangezien bij die snelheid een verdwaalde hommel zomaar dwars door je oog en aan de achterkant uit je schedel zou kunnen vliegen. Van 0 naar 100 km/u is natuurlijk wel een leuk spelletje, dat in minder dan 4 seconden achter de rug zou moeten zijn.

De Wiesmann Spyder staat slechts als conceptcar op de autosalon van Genève, maar als je de Duitsers lief genoeg aankijkt, willen ze ‘m misschien wel voor je in productie nemen. Dat zou dan zo rond 2012 kunnen zijn.

Reacties

Meer van TopGear