Van 1966 tot 1977 verkocht Ford de eerste generatie Bronco met een zes-in-lijn of een V8-motor. Tijden veranderen sneller dan dat je denkt en binnenkort kun je dus ook een vol-elektrische versie kopen: de Zero Labs Bronco.

Een volledig elektrische Ford Bronco?

Klimaatverandering en de opwarming van de aarde zorgen ervoor dat de auto-industrie meer en meer geëlektrocuteerd geëlektrificeerd wordt. Zelfs de Verenigde Staten van Benzine beginnen er inmiddels aan mee te doen. Zero Labs Automotive, een start-up uit California, onthulde onlangs deze volledig elektrische restomod Ford Bronco. Ziet het er niet geweldig uit?

Volgens Zero Labs zijn er meer dan 1.000 nieuwe onderdelen op de Ford Bronco gemonteerd. De voornaamste zitten natuurlijk in de aandrijflijn waar de geoliede foefjes vervangen zijn door een 70 kWh-batterij en een elektrische motor die 375 pk levert.

De accu is goed voor een actieradius van ongeveer 300 kilometer. En nu maar hopen dat ze binnenkort ook laadpalen midden in het bos neerzetten…

De Zero Labs Bronco is niet bepaald goedkoop

In tegenstelling tot de meeste elektrische auto’s, maakt de Zero Labs Bronco gebruik van een handbak, met vijf versnellingen. In combinatie met de vierwielaandrijving, het sperdifferentieel en de instelbare dempers zorgen deze ervoor dat de Bronco ook vriendelijk blijft als het wat ruwer wordt op de weg.

Dankzij de Brembo-remmen en de koolstofvezel panelen is de Zero Labs Bronco niet bepaald goedkoop. Er is geen exact bedrag bekend, maar verwacht dat je meer dan 230.000 euro (exclusief belastingen) moet neertikken om in dit elektrische flatgebouw te rijden.

Het lichte interieur in combinatie met bamboe ziet er ook zeker niet slecht uit. Er zullen slechts 150 Zero Labs Bronco’s het levenslicht zien. Ford onthuld binnenkort de zesde generatie. Misschien is dit de juiste timing om alles terug naar de toekomst te brengen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)