Als een leeuw gevangen in een gouden kooi. Zo voelt deze koolstofvezel Pagani Utopia zich ongetwijfeld. Hij staat momenteel in Italië als kunstobject tentoongesteld tussen de kunstwerken van Da Vinci. Het liefst zou hij ronddartelen op het asfalt van de Italiaanse bergen, maar nu moet hij zich even koest houden.

Door het naakte koolstofvezel ziet de Utopia er nog meer Pagani uit dan in de crême-kleur van eerder deze week. In het nationale museum voor wetenschap en technologie in Milaan staat de koolstofvezel Pagani Utopia niet alleen. Hij wordt vergezeld door vroege schetsen van deze auto, net als tekeningen van de Zonda C12 en de Huayra coupé.

‘Hij [Leonardo da Vinci] heeft een grote invloed gehad op mijn leven al toen ik een jongen was’, vertelt Horacio Pagani over de tentoonstelling. Overigens past hij qua prijs ook wel tussen de kunstwerken. Voor een Pagani Utopia moet je minimaal 2,5 miljoen euro meenemen, en dat is nog zonder de belastingen voor de staat.

Specificaties van de Pagani Utopia

De Utopia heeft dus een geweldige 6,0-liter turbo V12-motor die 864 pk en 1.100 Nm koppel voortbrengt. Je kunt hem krijgen als automaat maar ook met een handgeschakelde bak met zeven versnellingen. Een extra reden om de handbak te kiezen, is het blote schakelmechanisme. Hadden we het woord kunstobject al gezegd?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)