Voordat ‘mensen die hun eigen onderzoek doen’ met deze beelden aan de haal gaan: nee, dit is geen elektrische auto die spontaan in de fik is gevlogen. Sterker nog: er is helemaal geen fik. Dit is de Pagani Utopia met een V12-motor van zo’n 2,5 miljoen euro en de ‘rook’ is dankzij een iets te nieuwsgierige bezoeker tijdens de autobijeenkomst The Quail in Californië.

Blijkbaar had er een bezoeker van de autoshow de knoppen in de Pagani Utopia bepoteld. Dat de radio op een ander volume staat, is waarschijnlijk niet zo’n probleem. Alleen de knop van het blussysteem, dat is een ander verhaal. De witte wolken die je ziet, is het blusmiddel van het ingebouwde brandsysteem van de Pagani Utopia, zo bevestigt de zoon van de oprichter aan Road & Track.

Is de auto van 2,5 miljoen nu kapot?

Het is goed dat een blussysteem makkelijk bereikbaar is bij noodgevallen, maar het was misschien verstandig geweest om het systeem onklaar te maken als bezoekers mogen plaatsnemen in de auto. Het is niet duidelijk welk blussysteem Pagani gebruikt, maar met een beetje geluk is er verder geen schade aan de auto. Bij sommige blussers komt er zelfs alleen gas uit en hoef je verder niets op te ruimen.

Het is wel zuur voor Pagani: het merk wilde het graag hebben over de nieuwe Utopia en hun 25-jarige bestaan, maar in plaats daarvan heeft iedereen het nu over een supercar van 2,5 miljoen die zogenaamd in de fik zou staan. Overigens zijn alle exemplaren van de Pagani Utopia al uitverkocht, dus écht medelijden hoef je ook weer niet te hebben.

Advertentie

Reacties

  • Jos heeft op 21 augustus 2023 geschreven:

    echt he, atijd die ene, die ene in de groep, die t altijd verkloot, die je op zeer betrouwbare wijze te kakken zet, die ene, die gewoon benieuwd is wat er gebeurd als je zou duwen op t knopje ,,self destruction,, En gewoon uit nieuwsgierigheid ook he, geen notie van de misstap. Aangenaam, en ja, sorry, had inderdaad ik kunnen zijn.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie