Autobeurzen worden steeds schaarser. De kans dat je honderden supercars van jong tot oud bij elkaar ziet, slinkt dus ook. Daarom zijn evenementen zoals de International Amsterdam Motor Show, of IAMS voor vrienden, zo belangrijk. Wij namen alvast een kijkje bij in de RAI terwijl de deelnemers hun plekje opzochten en het pracht en praal naar beneden werd gereden.

Er zijn nog geen bezoekers, maar rustig is het allerminst. De stands worden opgebouwd, maar natuurlijk moeten de auto’s ook naar binnen. Van Bentayga’s en G-klassen tot Aventadors en LaFerrari’s; tachtig procent van de auto’s waar je van droomt, komt voorbij. Er is ook nóg exclusiever spul, zoals tweemaal een Bugatti Chiron, een Lamborghini Sián en een Aston Martin Valkyrie.

Wat zo’n autoshow met de mens doet

Je hoeft geen liefhebber te zijn om dit speciaal te vinden. Medewerkers van het beursgebouw trekken massaal hun smartphones in de aanslag wanneer een Ford Mustang Bullitt wordt binnengereden. Er is ook een speciaal hoekje voor filmauto’s. Hier vind je auto’s uit Fast and Furious terug, maar ook de Testarossa uit Miami Vice en de Peugeot 406 uit Taxi. Auto’s die voor velen herkenbaar zijn.

Het liefst zouden we dagen, zo niet weken hier willen rondhangen en kwijlen over deze kunstwerken. We betrappen onszelf zelfs op het normaal vinden van zaken. Je kijkt bijvoorbeeld niet meer om naar een Techart 911 of een Shelby Cobra. Het is een andere, tijdelijke wereld waar je instapt. Misschien is het ook maar goed dat ie niet voor eeuwig duurt.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie