In Nederland staan ruim dertig Valkyries op kenteken, maar slechts één daarvan is een Aston Martin. De rest zijn motorfietsen van Honda. Want hoewel dit inmiddels (voor zover bekend) de vierde Valkyrie in Nederland is, staat er slechts één op Nederlands kenteken. Ook dit bijzondere exemplaar staat (nog?) niet op gele platen. Scheelt toch weer ruim 180.000 euro BPM.

Volgens Instagram-account Valkyrie Registery gaat het hier om exemplaar 105 van de 150. Hij is geleverd in de kleur Rosso Corsa, wat inderdaad een Ferrari-kleur is. Hij zou aanvankelijk al in december geleverd zijn in Nederland, maar volgens het account werd hij in februari weer in de buurt van de Aston Martin-faciliteit bij de Nürburgring gespot. Met zo’n auto kun je natuurlijk nergens ongemerkt komen.

Inmiddels staat de Aston Martin Valkyrie in de Ferrari-kleur bij Kroymans in Hilversum in de showroom. GM Supercar Photographer spotte de auto terwijl ie naar binnen werd gereden. Check ook even de achterwielen. Door de rode kleur valt op dat de remklauw onderop de schijf zit gemonteerd (waarschijnlijk voor een laag zwaartepunt). Heel bijzonder.

Nog één keer de specificaties

De Aston Martin kun je gerust zien als een F1-auto met APK-plicht. De Valkyrie produceert 1.155 pk bij 10.500 tpm en 900 Nm bij 6.000 tpm. De oorzaak van dit geweld was al bekend: een elektromotor. Oh, een goddelijke 6,5-liter V12 van Cosworth die tot 11.100 toeren per minuut kan draaien. Volgens het kenteken produceert hij 98 decibel.

Benieuwd hoe de Valkyrie rijdt? Lees het volledige verslag in TopGear Magazine 214.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie