Aan het begin van de 1e vrije training van dit GP-weekend in Hongarije was het aan het begin van de sessie dringen geblazen. Het zou nog maar even droog blijven, dus de oefentijd op droogweerbanden was kort en daardoor kostbaar. Sergio Pérez verpestte dat voor iedereen door in zijn eerste snelle ronde te crashen. We gaan nu verder met de 2e vrije training in Hongarije waarbij het weer droog is.

Gek genoeg blijven de Red Bulls, Ferrari’s en Mercedessen de eerste tien minuten in de pitbox. Bij Pérez is de oorzaak logisch. De monteurs werken nog aan de Red Bull na de misser van Pérez in de eerste oefensessie. De andere coureurs wachten vermoedelijk tot de baanomstandigheden beter zijn. Daarmee bedoelen we dat de baan warmer wordt en er meer rubber op het asfalt komt te liggen voor meer grip.

Desondanks worden er veel ronden gereden. Elke coureur doet zijn best om zoveel mogelijk data te verzamelen. Piastri doet dat ook, totdat zijn McLaren een probleem heeft met de vloer. De rookie moet lang binnen staan en verliest daarmee kostbare tijd. Max Verstappen rijdt in de eerste veertig minuten maar zes ronden op de zachte band.

Verstappen spaart banden, denken we

Met nog een minuut of achttien te gaan, is Verstappen terug op het asfalt. Wederom kiest de Nederlandse coureur voor nieuwe, zachte banden. Na twee rondjes houdt Verstappen het alweer voor gezien en komt naar binnen. Weer acht minuten later is Verstappen terug op het circuit op gebruikte softs. Een logische verklaring is dat Red Bull zoveel mogelijk nieuwe sets banden wil sparen voor later dit weekend.

Van de andere kant: het team is met een grote update naar Hongarije gekomen. Daarvan denkt Red Bull dat de auto 0,2 seconden sneller wordt. Die gok is op basis van simulaties. Je zult toch ook graag willen weten of dat in de echte wereld zo is. Pérez rijdt elf ronden, wat ook geen overweldigend aantal ronden is. Verstappen wordt in zijn laatste run gevraagd om vijf ronden achter elkaar te pushen.

Daarna komt de 2e vrije training tot een eind. Charles Leclerc heeft de snelste ronde gereden met 0,015 seconden voorsprong op Norris. Verstappen is in zijn snelste ronde 0,593 seconden trager dan Leclerc. We weten dus dat Verstappen niet echt heeft aangezet. Wees daardoor niet bang – of juist blij – dat Verstappen nu wat verder achterop ligt. De kans is erg groot dat de Nederlandse coureur morgen weer gewoon meedoet om de pole position.

Uitslag van de 2e vrije training voor de GP van Hongarije

 1. Leclerc
 2. Norris
 3. Gasly
 4. Tsunoda
 5. Ocon
 6. Hülkenberg
 7. Bottas
 8. Alonso
 9. Zhou
 10. Sainz
 11. Verstappen
 12. Stroll
 13. Albon
 14. Ricciardo
 15. Magnussen
 16. Hamilton
 17. Sargeant
 18. Pérez
 19. Piastri
 20. Russell

Hoe laat begint F1 op Hungaroring?

Zaterdag
3e vrije training: 12:30 uur – 13:30 uur
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag
Race: 15:00 uur

Advertentie

Reacties

 • Daron heeft op 21 juli 2023 geschreven:

  Zoals het nu lijkt zullen ze spijt hebben Nyck weg te hebben gestuurd

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie