In het eerste half uur van deze 2e vrije training van de GP van Hongarije rijden de meeste coureurs nog op de medium banden. Op die banden gaat Leclerc weer verder waar Ferrari in de eerste training gebleven was. Hij rijdt al snel een tijd die hem lang op de eerste plek houdt.

Vanaf het tweede half uur van de training worden de zachte banden onder de auto’s gezet. Het valt dan op hoeveel sneller de zachte banden zijn ten opzichte van de medium banden. Onder andere Norris, Alonso en Vettel gaan op die band sneller dan de Ferrari’s.

Als Leclerc rond gaat op de zachte banden klimt hij weer naar P1. De tijd van Norris blijkt dan zeer competitief te zijn geweest. Alleen Leclerc weet sneller te gaan dan de McLaren en dan maar met twee tienden. En Ricciardo zit ook niet ver van de snelste tijd af, dus McLaren lijkt dit weekend serieus mee te doen.

Met de racesnelheid van de McLarens lijkt het later in de training ook goed te zitten. Op de hardere banden en met meer brandstof aan boord zijn de tijden van het Britse team vergelijkbaar met die van Ferrari en Red Bull. Mercedes heeft het ondertussen erg moeilijk, dus het lijkt erop dat de spiegels van Verstappen, Sainz en Leclerc gevuld zullen zijn met oranje auto’s dit weekend.

2e vrije training van de GP van Hongarije 2022

  1. Charles Leclerc
  2. Lando Norris
  3. Carlos Sainz
  4. Max Verstappen
  5. Daniel Ricciardo

Hoe laat begint Formule 1 in Hongarije?

Zaterdag 30 juli 2022
3e vrije training: 13:00 uur – 14:00 uur
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag 31 juli 2022
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)