De 2e vrije training in een weekend met een sprintrace is altijd bijzonder. Vanaf het moment dat de kwalificatie gisteren begon, vielen de auto’s onder de parc fermé-regels. Dat houdt in dat de teams niks meer aan de afstelling van de auto mogen veranderen. En laat dat nou juist normaal gesproken het belangrijkste doel van de trainingen zijn.

Dus waarom slaat iedereen deze training niet gewoon over? De coureurs kunnen in deze training alsnog een belangrijke rol vervullen voor hun team. Door een racesituatie te simuleren door meer brandstof aan boord te hebben en meerdere ronden achter elkaar te rijden, kunnen de teams leren hoe hard de banden slijten op deze baan. Dat is belangrijke informatie voor de strategen die morgen de perfecte momenten voor de pitstops moeten kiezen.

Doordat de auto’s meer brandstof aan boord hebben, zijn de tijden ook langzamer. De snelste tijd van Sainz is zo’n vier seconden langzamer dan de ronde waarmee Verstappen gisteren pole position veroverde. Leclerc eindigt op de tweede tijd en Verstappen eindigt op P3. In de racesimulaties lijken de Ferrari’s en de Red Bulls dus nog aan elkaar gewaagd te zijn.

2e vrije training van de GP van Oostenrijk 2022

  1. Carlos Sainz
  2. Charles Leclerc
  3. Max Verstappen
  4. Fernando Alonso
  5. Esteban Ocon

Hoe laat begint Formule 1 in Oostenrijk?

Zaterdag 9 juli 2022
2e vrije training: 12:30 uur – 13:30 uur
Sprintrace: 16:30 uur – 17:30 uur

Zondag 10 juli 2022
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)