Wie zit er komend weekend achter het stuur bij Spyker als op de Nürburgring de Grand Prix van Europa van start gaat? Dat kunnen we ons inmiddels gaan afvragen nu Christijan Albers wegens vermeende problemen met sponsorgelden op non-actief is gezet.

Zelf heeft Albers het idee dat de deur nog niet definitief dicht is. De coureur heeft het over een schriftelijke overeenkomst met Spyker, waarin hem wordt toegezegd dag hij hoe dan ook het hele seizoen uit mag rijden. De reden dat Albers nu toch aan de kant wordt gezet, ligt volgens het team in een sponsor die tot op heden niet aan zijn verplichtingen heeft gedaan. Het lijkt er echter meer op dat Albers wordt afgerekend op zijn matige prestaties. Daar komt bij dat er al openlijk wordt gesproken over Giedo van der Garde, die Albers zou moeten opvolgen. Over het racetalent van Van Der Garde van ons geen woord, maar is het niet merkwaardig dat zijn schoonvader Marcel Boekhoorn nogal wat aandelen heeft in Spyker?

Mocht de nog onervaren Van Der Garde tijdens de Grand Prix van Europa inderdaad in de Spyker kruipen, dan wordt het hele verhaal ineens wel erg doorzichtig. Voorlopig circuleren echter ook nog de namen van Christian Klien en Marc Gené, testcoureur bij Ferrari. En Albers? Die beraadt zich nog op juridische stappen om zijn ontslag aan te vechten. Ondertussen is het wrang dat hij rondloopt met een pet waarop in grote letters het woord ‘Trust’ valt te lezen.

Reacties

Meer van TopGear