Gisteren presenteerde Alfa Romeo zijn F1-auto voor 2023. We werden positief verrast toen het doek van de Alfa Romeo C43 werd gehaald. Via de livestream onthulde Alfa een rood-zwart gekleurde F1-auto die er op ons schermpje al agressief uitziet. Moet je nagaan hoe het is als je er in het echt naast staat. Voor iemand wordt dat dagelijkse kost: deze Alfa Romeo F1-auto gaat onder de hamer.

Via F1 Authentics veilt het F1-team het eerste chassis van de nieuwe auto. Het is een showauto, dus er zitten geen motoronderdelen in. Toch weegt het skelet al zo’n 550 kilo. Dat komt doordat de carrosserie en de ophanging wel allemaal echt zijn. Daarnaast zit er een stuurinrichting in, dus je kunt hem in ieder geval gemakkelijk je woonkamer binnen rollen. Zelfs het led-scherm van het stuur doet het.

Het (voorlopig) hoogste bod

Degene die het hoogste bod uitbrengt, krijgt er ook de racepakken van Zhou en Bottas bij die de coureurs droegen tijdens de presentatie. Het is voor het eerst dat een F1-team de presentatieauto beschikbaar stelt aan het publiek (publiek met diepe zakken, welteverstaan). Het hoogste bod is op het moment dat we dit schrijven 80.000 pond, ongeveer 90.000 euro.

De veiling van de Alfa Romeo F1-auto van 2023 duurt tot 21 februari. In de tussentijd kun je alvast een mooi plaatsje uitzoeken waar je de C43 kunt neerzetten. Of ga alvast op zoek naar een manier om een motortje in de showauto te lepelen om er toch mee te kunnen rijden. Misschien kun je er je eigen elektrische F1-auto van maken?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear