Ford kon Max Verstappen en Sergio Pérez optrommelen voor een ingestudeerde speech over hoe leuk ze het vinden ze Ford de nieuwe motorleverancier wordt, maar de marketingafdeling van het Amerikaanse merk snapt beter hoe het werkt. Om fans een beetje lekker te maken voor de samenwerkingen, plaatsten ze Verstappen en Pérez in de Ford Supervan 4 met 2.000 pk en een Mustang Mach-E met 1.400 pk.

Als we naar de toekomstplannen kijken van Ford, dan blijft het daar niet bij. Onder het kopje ‘EV Performance Demonstrators’ zien we naast de Ford F-150 Eluminator, de Mustang Cobra Jet 1400 en de twee eerder genoemde EV’s ook nog een silhouet. Het lijkt erop dat het volgende project van Ford Performance een dwaze Ford F-150 Lightning is.

Wat betekent dat? We durven er wel geld op te zetten dat dit een pick-up wordt met minimaal 1.400 pk – maar het kan net zo goed 2.000 pk of meer zijn. Misschien maken ze wel een zandhappende Raptor-versie van de Lightning. Of een F1-versie van de pick-up. Wees er ook maar zeker van dat ze Verstappen en Pérez achter het stuur zullen zetten als de auto klaar is.

Toekomstplannen van Ford Performance

De ‘normale’ F-150 Lightning heeft trouwens twee elektromotoren en de krachtigste versie is goed voor 580 pk en 1.050 Nm. Als we in onze glazen bol mogen kijken, dan wordt de speciale F-150 Lightning in aanloop van één van de Amerikaanse GP’s onthuld met een smakelijk filmpje van Red Bull en Ford. We doen alvast een voorzetje voor de naam: Ford F1-50

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)