‘En de Alfa Romeo gaat buitenom bij de Alpha Tauri bij de Tarzanbocht’, is misschien wel iets dat Olav Mol dit jaar gaat zeggen bij de Dutch GP. Mocht je het niet meegekregen hebben, er zijn twee Alfa-teams komend seizoen: Alfa Romeo en Alpha Tauri. De nieuwste van de twee reed vorig jaar nog onder de vlag van Toro Rosso, maar Red Bull besloot dat het modemerk nu in de spotlight mag staan.

Dit was misschien wel de onthulling waar we het meest naar uitkeken. Met verschillende teasers liet het team ons al reikhalzend uitkijken naar de onthulling van de nieuwe auto. Live vanuit de Hanger-7 in Salzburg konden we meekijken naar de bekendmaking van de AT01. Daar werden onze verwachtingen meer dan waar gemaakt. De nieuwe livery zorgt voor wat verfrissing op de grid. Oh, en ze hebben een bijpassende privéjet, want waarom niet?

Alpha Tauri in hun soort van eerste seizoen

Een nieuwe naam dus, maar geen nieuwe rijders. Daniil Kvyat en Pierre Gasly gaan achter het stuur kruipen van de Alpha Tauri F1-auto voor 2020. Als het jongere broertje van Red Bull Racing, is het voor Alpha Tauri zaak om te strijden bovenaan de middenmoot. De coureurs weten ook dat als Albon dermate slecht presteert, er een kans ligt om te promoveren naar Red Bull. Met Helmut Marko aan het roer, weet je nooit waar je toekomst ligt binnen de twee energiedrankjes teams.

Zo klinkt de Alpha Tauri F1-auto voor 2020

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear