Tijdens de GP van Bahrein van 2020 gaat het vreselijk mis. Grosjean vliegt van de baan en zijn auto verandert in een grote vuurbal. Wonder boven wonder weet de coureur te ontsnappen. De beelden hebben we allemaal gezien, maar nu kun je de auto ook van dichtbij gaan bekijken. De de afgebrande F1-auto van Romain Grosjean krijgt een plek in de F1 Exhibition in Madrid.

De F1-expositie opent op 24 maart. De afbeeldingen in de galerij hierboven geven je een eerste beeld van de ravage. Je kunt je wel voorstellen hoe verschrikkelijk het geweest moet zijn voor de coureur. Kijk bijvoorbeeld eens naar dat verkoolde stuur. Eerder gingen er al foto’s over het internet van hoe de helm van de coureur er na de crash uitziet.

Grosjean over zijn crash

Grosjean vertelt eerder wat er door zijn hoofd ging in de brandende auto: ‘Ik probeer een beetje meer omhoog te gaan aan de rechterkant, maar dat werkt niet. Ik ga wat naar links, maar dat werkt ook niet. Dus ik hang achterover en denk aan Niki Lauda, [aan] zijn ongeluk. Ik dacht ”dit kan niet zo eindigen, dit kan niet mijn laatste race zijn, echt niet”, dus ik probeer het opnieuw.’ Dat vertelt hij aan F1.com.

In eerste instantie lukt het Grosjean niet en denkt hij dat het over is: ‘Dan is er het minder fijne moment waarop mijn lichaam tot rust komt. Ik heb vrede met mezelf en ik ga dood. Op dat moment denk ik aan mijn kinderen en ik zeg ”nee, zij kunnen vandaag niet hun vader verliezen”.’ De coureur probeert nog eens los te komen en dat werkt. Uiteindelijk zit de Franse coureur 28 seconden in de brandende auto.

De F1 Exhibition

In de video hieronder vertelt Grosjean nog eens over zijn ervaringen. Bezoekers van de expositie kunnen naar het hele verhaal luisteren in een speciale ruimte met de toepasselijke naam ‘Survival’-kamer. In die ruimte krijg je niet eerder vertoonde beelden van de crash te zien. Bekijk hieronder de afgebrande F1-auto van Grosjean en zijn crash.

De kaartjes voor het museum kosten 19,99 euro per stuk voor volwassenen. Ben je met twee volwassenen en twee kinderen, dan kun je het familiepakket kiezen voor 59,96 euro. Losse toegang voor kinderen is 14,99 euro per stuk.

Reacties

  • Sarcast heeft op 23 februari 2023 geschreven:

    Waarom zou je dit wrak willen zien? Is toch niks speciaals? Wat die fransoos gedaan heeft, dat is iets spectaculair. Dit is gewoon een er verbrand wrak dat gedaan heeft wat men daarvan verwacht.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)