Nog steeds aan het twijfelen tussen een nieuwe Polo of een tweedehands Golf? Doe eens iets heel anders. Gooi je haar los en denk eens uit-de-doos. En doe vooral iets leuks met deze tip: de Arrows van Jos Verstappen, specifiek de A22-4 waarmee hij in 2001 (in het geheel geen) ongekende successen vierde, staat te koop!

De bewuste Arrows van Jos Verstappen reed in dat seizoen twee hele races – welke precies is ons niet bekend. Je kunt dus rustig zeggen dat hij zo goed als nieuw is. Misschien is het wel het exemplaar waarmee Jos in de GP van Oostenrijk voor het enige punt zorgde dat het team in dat hele seizoen zou binnenslepen. Het zou echter ook kunnen dat je in de side-pods nog grind tegenkomt van een van Jos’ vele uitstapjes. Wie zal het zeggen? Extra spannend!

Waarom zou je de Arrows van Jos Verstappen níét kopen?

Nou ja, hij heeft misschien wat praktische nadeeltjes. Bagageruimte schittert slechts door volstrekte afwezigheid (daarvoor had je beter deze kunnen nemen). Maar als je een beetje voorzichtig doet, kun je op die achterspoiler best een kratje bier kwijt. Als het regent, word je nat, in- en uitstappen zou aanzienlijk comfortabeler kunnen en het uitzicht rondom is ruk. En als je ermee op de openbare weg rijdt, zul je vooral veel contact met de politie krijgen. Van het soort met heel veel ‘mag niet’,  ‘foei’ en ‘kentekenplaten’. Maar hé: een echte Formule 1-auto! Met een AsiaTech V10-motor (feitelijk een niet al te doorontwikkelde Peugeot-motor van het jaar daarvoor) met een serieuze berg pk’s!

Omdat de verkopers best begrijpen dat alle begin moeilijk is, krijg je er een forse kist reserve-onderdelen bij. Waaronder een nieuwe neus (altijd handig), een berg koolstofvezel delen, een bult hydraulische delen en een heuse ‘steering culumn’. Tsja. Mocht je liever een Arrows hebben met wat meer praktijkervaring, dan kan dat ook. De A22-3, waarmee Enrique Bernoldi, de toenmalige teammaat van Verstappen, dat seizoen elf races reed, staat ook te koop.

Geïnteresseerd? Snappen we! De Arrows A22-4 staat in België, dus da’s nog lekker dichtbij ook. Wat ie moet kosten, vertelt de advertentie helaas niet – de prijs is ‘op aanvraag’. Meer info hier.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)