De donkere wolken boven Maranello pakken zich nu nog meer samen. Want Ferrari zet de teambaas van het Formule 1-team, Mattia Binotto, op straat. Of nou ja, hij vertrekt zelf. Soort van. Per 31 december aanstaande verlaat Binotto z’n stoel als hoofd van Scuderia Ferrari. Hij is al sinds 1995 werkzaam voor Ferrari, en dat eindigt dus nog dit jaar.

Het vertrek van Binotto hing al een tijdje in de lucht. Strategische blunders, slechte pitstops en andere fouten zorgden ervoor dat Verstappen lachend richting zijn tweede wereldtitel reed. Terwijl het daar in het begin van het seizoen niet naar uitzag. Ferrari had een sterk pakket en ook Charles Leclerc leek klaar om Verstappen het vuur aan de schenen te leggen. Niets bleek minder waar.

Binotto reageert op zijn ontslag

Binotto is bedroefd door zijn vertrek: ‘Met alle spijt die dit met zich meebrengt, heb ik besloten om een einde te maken aan de samenwerking met Ferrari. Ik ga weg bij het bedrijf waar ik van houd, waar ik 28 jaar deel van heb uitgemaakt.’ Oké, hij heeft het dus zelf besloten. Natuurlijk. En hij heeft ook nog grote verwachtingen voor het Ferrari-team. ‘Ik laat een verenigd en groeiend team achter. Een sterk team dat er klaar voor is, en dat weet ik zeker, om de hoogste doelen te bereiken’, zegt Binotto. Ook dit nemen we maar met een korrel zout.

De grote baas van Ferrari, Benedetto Vigna, bedankt Binotto voor het werk dat hij heeft geleverd: ‘Ik wil Mattia bedanken voor zijn werk in de afgelopen 28 jaar bij Ferrari en in het bijzonder het terugbrengen van het team naar een competitieve positie in het afgelopen jaar.’ Daar heeft Vigna wel een punt, al blijft het allemaal braaf gepraat. Punt is dat de prestaties slecht waren. Net als in de periode van de vorige teambaas, Arrivabene, die het ook niet kon waarmaken om Ferrari naar de top te brengen. Nu wacht Binotto dus hetzelfde lot als Arrivabene in 2019. Exit.

Ferrari weet nog niet wie de vervanger van Binotto wordt, zo zeggen ze. Men zet nu het proces in gang waarin ze gaan kijken wie de nieuwe teambaas moet worden. De verwachting is dat dit proces in het begin van 2023 afgerond wordt. Dus voor de eerst trainingsdagen van het nieuwe seizoen is er vast al een nieuwe keizer die bij Ferrari kan gaan regeren. En kan hopen op betere resultaten…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear