Een Amerikaanse racelegende die in een tijd dat de F1 lekker gaat in de VS wil een team oprichten met tenminste één Amerikaanse coureur. Alleen een V8 zou het nog Amerikaanser maken. Tenminste, dat dachten we. Vandaag maakt Andretti bekend dat ze een partner hebben gevonden om de F1-droom werkelijkheid te laten worden. Die partner is het Amerikaanse General Motors, en specifiek Cadillac.

Mocht er een Andretti Cadillac F1-team komen, dan komt de fabriek in Amerika met een extra faciliteit in het Verenigd Koninkrijk. Beide merken racen nu al op hoog niveau. Zo komt Andretti Global uit in de IndyCar en doet Cadillac mee aan de langeafstandsracerij in het IMSA-kampioenschap. Nu willen beide merken de stap naar de F1 zetten.

Andretti, Cadillac en de FIA-baas reageren op het nieuws

Michael Andretti is trots om dit nieuws naar buiten te brengen: ‘Ik heb het gevoel dat we geschikt zijn om een nieuwe F1-team kunnen zijn en toegevoegde waarde kunnen meenemen naar de raceklasse, naar onze partners en spanning voor de fans.’

De grote baas bij GM, Mark Reuss, heeft ook goede hoop voor een nieuwe F1-team: ‘Cadillac en F1 zijn beide wereldwijd aan het groeien. Ons merk heeft een motorsportverleden van meer dan een eeuw en we zouden trots zijn om onze Amerikaans innovatie en ontwerp naar de F1 te brengen.’

Ook FIA-baas Mohammed Ben Sulayem reageert op het nieuws van de samenwerking van de Amerikaanse merken: ‘Ik verwelkom het nieuws van de samenwerking tussen Cadillac en Andretti. De FIA kijkt ernaar uit om verdere gesprekken te voeren.’ Alleen al het feit dat Sulayem reageert op het nieuws, doet vermoeden dat Andretti en Cadillac een goede kans maken op een plaats op de F1-grid.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie