Je zou het bijna vergeten, maar 2019 was het rookie-seizoen van Charles Leclerc bij Ferrari. Hierin versloeg hij wel even viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Een flinke prestatie en daarvoor beloont Ferrari hem met een contractverlenging van drie jaar. De vervaldatum is nu van 2021 opgeschoven naar eind 2024. Zijn Ferrari-carrière begon in 2016, toen hij ging racen voor Ferrari’s talententeam.

‘Nieuwe pagina’s schrijven’

‘Ik ben erg blij dat ik bij Ferrari mag blijven. Rijden voor het meest roemrijke team van de Formule 1 was voor mij een droom die werkelijkheid werd. Ik kan niet wachten om een nog diepere relatie te krijgen met het team na een intens en opwindend 2019. Ik ben benieuwd wat de toekomst brengt en kan niet wachten om aan de slag te gaan volgend seizoen’, zegt Charles Leclerc in een persbericht van Ferrari.

Teambaas Mattia Binotto is erg te spreken over het talent uit het prinsendom. ‘Per race werd ons verlangen om het contract van Leclerc te verlengen groter. Deze beslissing betekent dat Leclerc de komende vijf seizoen bij ons zal zijn. Het toont aan dat Charles en Ferrari samen een zekere toekomst hebben. Samen gaan we nieuwe pagina’s schrijven in de geschiedenis van het steigerende paard ’, zegt Binotto.

Drie keer zoveel euro’s

Volgens de Gazzetta dello Sport gaat Charles Leclerc er ook financieel flink op vooruit. Zij zeggen dat Leclerc zo’n 9 miljoen euro per jaar kan bijschrijven, wat ongeveer drie keer zoveel is als voor de verlenging. Dat is net iets minder dan het vaste salaris van Max Verstappen. Alhoewel, nét…

Foto: Ferrari Media

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie