Met alleen veel talent word je nog geen wereldkampioen in de F1. Je hebt minimaal één onhandige Canadees nodig die hem in de slotfase nog even in de muur zet. Gekkigheid, natuurlijk. Maar wat je zeker wel nodig hebt is een goed team met goede ingenieurs en iemand die het zooitje goed leidt. Bij Red Bull is dat al sinds 2005 Christian Horner. En het lijkt er op dat hij als teambaas minimaal twintig jaar werkzaam zal zijn bij het team.

In een interview met Servus TV zegt adviseur Helmut Marko dat het contract met Christian Horner verlengd is tot en met 2026. Uiteraard betekent dat niet dat de teambaas daarna stopt, want hij kan daarna gewoon weer verlengen. Goed nieuws voor Max Verstappen die eerder aangaf ook nog heel lang bij het team te willen blijven. Wel zo fijn als je collega’s ook blijven. Het contract van Verstappen loopt vooralsnog tot 2023. Als hij zich niet bedenkt, komen daar dus wat jaartjes bij.

Wat gebeurt er in 2026?

In 2026 gaat het nieuwe motorenreglement in. Er verandert dan niet zo gek veel: de motoren blijven 1,6-liter V6-motoren, maar ze worden iets simpeler en er komt een budget. Volgens de geruchten is Audi wel te spreken over het nieuwe reglement en zou binnenkort aankondigen dan ook in te stappen. Hoewel Red Bull tegenwoordig zijn eigen motorleverancier is, is niet uitgesloten dat er een samenwerking komt met Audi. Maar dit is nog volledig berust op speculatie.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear