De GP van Italië van 2021 claimt al voordat de race begint zijn eerste slachtoffer. Yuki Tsunoda klaagde eerder over een plakkend gaspedaal en dat probleem kan het team blijkbaar niet meer oplossen. Zijn auto blijft in de pitbox staan. Het zal niet de laatste uitvaller zijn.

Ricciardo is bloedsnel weg zodra de lampen doven en hij dwingt Verstappen naar de tweede plek. Hamilton is Norris al snel voorbij, maar moet deze plek weer snel teruggeven omdat hij zich verremd. Achter de meute vliegt Giovinazzi van de baan na een touché met Sainz en de Italiaan verliest zijn voorspoiler. Gelukkig kan hij de pits halen en zijn thuisrace voortzetten.

Voorin is het een parade

De eerste twintig rondes verandert er in de top vier eigenlijk weinig. Norris doet zijn uiterste best om Hamilton af te houden, en dat lukt hem heel aardig. Mooi voor Ricciardo en Max, want die gevechtjes kosten tijd. Verder naar achteren knokt Perez fel met Sainz, maar ook daar is geen wisseling van de wacht. Leclerc hangt ertussenin op de vijfde plek.

In ronde 21 schiet Verstappen door bij het aanremmen in een poging om Ricciardo voorbij te gaan. Dit mislukt en Verstappen schiet door over de kerbs. Hij verliest gelukkig geen plek, want het gat met Norris is groot genoeg. Ricciardo gaat niet veel later naar binnen zodat Verstappen naar de eerste plek gaat.

De pitstop van Verstappen

Kort daarna moet Verstappen naar binnen. Daar gaat het mis met het wisselen van de banden. De pitstop duurt ruim 11 seconden waar het normaal 2 seconden duurt. Deze vertraging heeft grote gevolgen, want als Hamilton iets later naar binnen gaat, komt de Mercedes naast de Red Bull weer de baan op. De ongelukkige timing betekent voor beiden het einde van de race.

Hamilton en Max crashen

De twee coureurs geven beide niet toe in de eerste bochten crashen tegen elkaar. Hamilton schuift onder Verstappen en ze schieten de grindbak in. Ze kunnen niet meer wegrijden en de race is voor allebei klaar. Nul punten voor de beide coureurs. Er komt een safetycar de baan op en het veld komt dichter bij elkaar.

Als de safetycar weg is

De McLarens houden het tempo er goed in en uiteindelijk bezetten Ricciardo en Norris de eerste en de tweede plek, met Perez erachter. Bottas zit er vlak achter, maar krijgt een derde plek min of meer in de schoot geworpen door Perez. De Red Bull-coureur verlaat de baan in bocht vijf en behaalt daar een voordeeltje mee. Hij krijgt vijf seconden straftijd.

McLaren wint de GP van Italië 2021

Uiteindelijk komen Ricciardo en Norris als eerste en tweede over de finishlijn. In de slotfase is het bijzonder spannend voor Red Bull. Perez moet vanwege zijn tijdstraf een gat rijden van vijf seconden houden met Bottas om zijn derde plek te krijgen. Dat lukt hem niet en ook Leclerc kan dicht genoeg naar Perez toerijden om hem in de eindstand in te halen.

Een knappe prestatie van Bottas, die achteraan startte. Ricciardo pakt uiteindelijk naast de overwinning ook nog de snelste tijd. Beide coureurs gaan – geheel terecht – door het lint over de boordradio.

Uitslag van de GP van Italië 2021

01. Ricciardo
02. Norris
03. Bottas
04. Leclerc
05. Perez

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)