Max Verstappen mag volgend jaar samenwerken met oud-teamgenoot en boezemvriend Daniel Ricciardo. De Australiër is terug bij Red Bull Racing na een uitstapje richting Renault en McLaren. Komend jaar gaat Ricciardo wat marketing- en simwerk doen voor Red Bull en daar is hij blij mee. Hij zag het namelijk niet zitten om volgend jaar een vast zitje te hebben, ook niet bij een topteam.

Dat vertelt de vrolijke wijnboer in de F1-podcast Beyond the Grid. In het verleden was er zelfs sprake van een mogelijke overgang van Ricciardo naar Ferrari. ‘Er zijn een aantal keren geweest waarin ik [aan Ferrari] gelinkt was’, zegt Ricciardo. Voor 2023 wilde Haas F1-baas Günther Steiner graag Ricciardo aantrekken, maar daar ging de Australiër niet in mee.

Ricciardo is klaar met competitie

‘Günther zei dat hij me heeft geprobeerd te bereiken en zo. Nadat we drie races achter elkaar hadden gereden na de zomerstop werd het me steeds meer duidelijk dat het me niet ging om welk telefoontje ik zou krijgen. Het ging erom dat ik doorkreeg dat ik gewoon geen competitie wil drijven volgend jaar’, zegt Ricciardo.

Dat had hij ook niet gedaan als Mercedes, Ferrari of Red Bull had gebeld. ‘Ergens ben ik wel blij dat, laten we zeggen, een topteam niet heeft gebeld. Je krijgt dan een situatie waarin je denkt: “oh, nu moet ik tekenen”, maar diep vanbinnen groeide er al wat afstand [met de F1]’, vertelt de coureur enigszins lachend. Toch is het racevuur van Ricciardo nog niet gedoofd.

‘Ik denk dat ik terug wil komen naar de grid, maar de tijd zal het uitwijzen. Het is mijn beslissing of ik terug wil, waarmee ik niet wil zeggen dat ik zomaar een stoeltje kan opeisen. […] Er is nog steeds een vlammetje, daarom ben ik niet helemaal weggegaan’, zegt Ricciardo. Wat hij naast zijn werk voor Red Bull verder nog gaat doen? ‘Feesten alsof er geen morgen is, ik word fulltime discodanser’, besluit het feestbeest.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)