Max Verstappen bewees dit jaar in de F1 dat hij ver boven de rest van het veld staat. Je gaat je bijna afvragen wat het uurtarief is van de Nederlander voor de raceles die hij bijvoorbeeld gaf in Spa-Francorchamps afgelopen seizoen. Tijdens de speciale bedankdag van Honda stapten Verstappen, Pérez, Gasly en Tsunoda weer in de karts.

Honda’s zogeheten Thanks Day vindt plaats op het circuit Motegi. Na verschillende showruns met NSX’en en andere activiteiten mogen de F1-coureurs aan de bak. In de video hieronder zie je omstreeks 3:54:00 hoe de coureurs in elektrische karts stappen. Ze beginnen met zijn vieren naast elkaar, en dat gaat bij de start allemaal maar net goed. Pérez komt los van het veld terwijl de andere drie vechten om de tweede plaats.

Tsunoda spint en raakt Verstappen

Yuki Tsunoda is de wildste van de vier. Hij drift de ene bocht na de andere door, totdat het fout gaat. De Japanner spint en staat dwars op de baan. Verstappen kan hem niet ontwijken en knalt boven op de AlphaTauri-coureur. Vervolgens valt de kart van Verstappen uit waardoor de kans op de overwinning is verspeeld. Naderhand kunnen de coureurs er hartelijk om lachen.

Gasly vraagt aan Verstappen of hij hem liet spinnen. De Nederlander komt amper uit zijn woorden, maar wat we eruit halen, is dat Verstappen vertelt dat ze elkaar maar bleven aantikken. Later op de dag feliciteert Honda de tweevoudig wereldkampioen met zijn prestaties. Als cadeautje krijgt Verstappen een gloednieuwe NSX (op 5:00:00 in de video).

Later, op 7:50:00, rijden de coureurs nog met de F1-auto van 2021 in Honda-uitdossing. Daarmee doen ze een ronde op het circuit en sluiten ze af met wat donuts. Het zal het laatste kunstje zijn van Gasly voor de Red Bull-familie en Honda – de Fransman stapt over naar Alpine. Vanaf volgend jaar zal Verstappen tijdens het personeelsuitje worden vergezeld door Nyck de Vries.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)