Als Robert Doornbos een weddenschap aan zou gaan over wie er kampioen wordt dit jaar, dan zou hij zijn geld op Max Verstappen zetten: ‘Als ik nu m’n geld zou moeten inzetten, dan zou ik zeggen: Max pakt de drie op een rij.’ Dit schrijft hij in zijn column voor TopGear Magazine 213, die 23 februari van dit jaar in de winkels verschijnt.

En dat is niet alleen maar uit chauvinisme: ‘De reglementswijzigingen zijn niet heel groot, de toewijding is er, de vechtlust is er. Ik denk ook dat de impact van de budgetcap-penalty’s meevalt. De cashpenalty is hoog en dat doet pijn, maar dat kunnen ze wel dragen.’

En de windtunneltijd?

Oké, het geld hebben ze wel. Maar hoe zit het met de windtunneltijd? ‘De afgenomen windtunneltijd hebben ze sowieso al te pakken omdat ze kampioen zijn en daar gaat nu nog 10 procent vanaf. Ik denk dat ze geluk hebben dat de regels niet heel ingrijpend zijn aangepast. Andere teams zullen aanhaken, maar Red Bull zal niet extreem veel pijn hebben van die penalty’, concludeert Doornbos.

Na de eerste testdagen wordt waarschijnlijk al het een en ander duidelijk. ‘In mijn tijd had ik dat met Jenson Button, die voor het eerst de Brawn ging testen. In die auto werd hij dominant kampioen, maar dat was al te zien in de wintertests. Hij liet z’n gas los op het rechte stuk om maar niet te snelle rondetijden neer te zetten.’

Doornbos had een beetje inside information en dat komt goed van pas: ‘Zijn trainer sprak dan weer mijn trainer. Toen dacht ik dat ik er wel 1.000 euro op kon zetten dat Button kampioen zou worden, dat was volgens mij 1 tegen 36, dus dat was een goede zet. Nu is dat wel wat lastiger qua kansen.’ Of jij ook zo’n geluk kan hebben met een weddenschap, is maar de vraag.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)