Vanaf 19 augustus is het zover en kunnen we ook zelf digitaal de racewereld betreden met F1 2016 van Codemasters. De game belooft, in tegenstelling tot vorig jaar, een complete en rijke ervaring te worden. Wat wij helemaal leuk vinden is dat je met 22 spelers online kunt gaan racen met je eigen coureur.

Je kon in eerdere delen wel online scheuren, maar niet met zo veel spelers tegelijk. Dit keer kun je een eigen legende creëren en je vrienden even laten zien hoe je die bochten moet nemen. Verder is er een safety-car en ook een nieuwe virtual safety-car in de game. Codemasters introduceert in F1 2016 ook formatierondes en handgeschakelde starts. Ten slotte kun je nu ook handgeschakeld de pits inrijden, maar let wel op je snelheid. Als je te hard rijdt, krijg je net als in het echt een penalty. Het zijn kleine details, maar het zal zeker voor de echte fans een extra realistische dimensie geven.

Je kunt dus lekker binnen zitten racen binnenkort, we kunnen toch niet echt van een zomer spreken. Meer weten over de Grand Prix van Engeland dit weekend? Hier kun je alle informatie vinden.

Check hier de trailer van F1 2016 van Codemasters

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear