Eerlijk gezegd grijpen we iedere mogelijkheid aan om deze video uit het archief te trekken. Nu de GP van Brazilië voor de deur staat, hebben we een keer een geldig excuus. Daar komt nog eens bovenop dat de weergoden ons dit weekend waarschijnlijk trakteren op flinke buien. Reis met ons mee terug in de tijd naar de krankzinnige regenrace van Max Verstappen in Brazilië in 2016.

Verstappen is dat jaar gepromoveerd van Toro Rosso (nu Alpha Tauri) naar Red Bull. Na zijn debuutzege voor het team in Spanje, gaat ook de rest van het seizoen lekker. Zo eindigt hij als tweede in Oostenrijk, Engeland, Maleisië en Japan. In Duitsland pakt hij ook nog eens P3. De voorlaatste race van het seizoen wordt verreden op het Braziliaanse circuit Interlagos.

De actie van Verstappen

Voor race komt het al met bakken uit de hemel. Verstappen voelt zich opperbest in deze omstandigheden terwijl het merendeel van het veld moeite heeft om de auto op de baan te houden. In zijn opmars verliest Verstappen in ronde 38 de controle. Of eigenlijk helemaal niet, zoals de video laat zien: op wonderbaarlijke wijze weet de Nederlander zijn auto uit de muur te houden.

Het kost hem maar één plekje. Na een pitstop valt Verstappen terug naar plaats zestien. Hij geeft niet op en werkt zich een weg naar voren. Links en rechts passeert hij coureurs alsof ze er niet zijn. In de laatste zestien ronden haalt hij acht man in om uiteindelijk als derde te finishen. De ongekende inhaalrace laat het racetalent van Verstappen zien.

Krijgen we in 2022 weer regen in Brazilië?

Voor de race dit jaar zijn de weergoeroes het nog niet eens over de weersvoorspelling. Verschillende weermedia verwachten behoorlijk wat buien gedurende het weekend, andere denken meer aan een paar druppeltjes. Weer of geen weer, laten we smeken op een herhaling van 2016. Bekijk hieronder nog eens de beelden van Verstappen in Brazilië in 2016.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)