In de stad Reggio Emilia werd 223 jaar geleden de vlag van Italië geboren. Zo trots als de Italianen zijn op hun tricolore, net zo trots zijn de tifosi op het rood van Ferrari. Op dezelfde plek waar de kleurencombinatie het levenslicht zag, op zo’n 30 kilometer afstand van Maranello, werd vandaag de F1-auto van Ferrari voor 2020 onthuld in het Valli-theater. De rode racer draagt de naam SF1000, wat een verwijzing is naar Ferrari’s 1000e GP, die ze dit jaar zullen rijden.

Zoals dat tegenwoordig gaat, konden we allemaal live meekijken via de sociale media van het Formule 1-team. Opvallend is dat het logo van Mission Winnow op de Ferrari blijft en nog prominenter op de auto staat dan vorig jaar. We zijn benieuwd of dit ook het geval zal zijn bij alle races van dit jaar. We zien de SF1000 voor het eerst in actie tijdens de wintertests in Barcelona op 19 februari.

De zware last op de schouders van de SF1000

Ferrari won in totaal zestien keer het constructeurskampioenschap, en vijftien keer won een coureur de wereldtitel in een Ferrari. Het is alweer dertien jaar geleden dat Kimi Räikkönen – die inmiddels voor Alfa rijdt – de coureurstitel won voor Ferrari en twaalf jaar geleden dat hij samen met teamgenoot Felipe Massa de constructeurstitel veroverde. Sebastian Vettel en Charles Leclerc moeten dit jaar wederom proberen de sleur te doorbreken en opnieuw een titel binnen te slepen.

Naast de dominantie van Mercedes strijdt Ferrari voornamelijk tegen zichzelf. Wie van de twee coureurs krijgt de optimale strategie? En wat doen we als plan A tot en met Z niet werken? Kortom, teambaas Mattia Binotto moet strak aan de teugels gaan trekken, wil Ferrari kans maken op het eremetaal. Aan het motorgeluid van de Ferrari zal het in ieder geval niet gaan liggen als je het ons vraagt.

Zo klinkt de F1-auto van Ferrari voor 2020

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear