De creatievelingen binnen de Formule 1-teams kunnen hun meest gestoorde ideeën kwijt bij de onthullingen van de nieuwe auto’s. Zo zagen we gisteren Ferrari dat een groep dansers, een jeugdorkest en een plaatjesdraaier had ingehuurd voor de bekendmaking van de SF1000. Bij de presentatie van de F1-auto van Renault voor 2020 doen ze er nog een lepeltje gekkigheid bovenop.

Zo postte het Franse Formule 1-team al eerder dat de nieuwe RS20 fysiek niet aanwezig is bij zijn eigen onthulling. ‘We laten enkele beelden zien van de RS20, echter zal hij niet fysiek aanwezig zijn bij het evenement’, zegt Renault op hun sociale media. Daarnaast konden we vanuit thuis niet meekijken, omdat Renault geen livestream wilde opzetten. Franse logica, denken we.

Het ontwerp van de Renault is veranderd van een banaan die te lang in de fruitschaal heeft gelegen, naar dezelfde banaan maar dan helemaal verrot. De Renault is nu helemaal zwart met alleen de nummers van de rijders in het Renault-geel. Hoopte je op wederom een bananen-auto? Niet getreurd: volgens verschillende media gebruikt Renault dit kleurenschema alleen bij de test in Barcelona.

Ricciardo en Ocon

Wie wél aanwezig waren bij de onthulling van de F1-auto van Renault voor 2020? Nou, Daniel Ricciardo en Esteban Ocon. De twee bewijzen in de loop naar het seizoen een vrolijk en komisch duo te zijn. In geinige video’s trappen ze wat lol, net als Verstappen en Ricciardo deden in de Red Bull-filmpjes toen ze nog teamgenoten waren. Het is voor Ocon de kans om te laten zien dat hij klaar is voor het echte werk bij Mercedes. Hij heeft een contract bij Renault tot het einde van 2021. De Mercedes-protegé bracht het afgelopen seizoen door als test- en reservecoureur.

Het Renault-team heeft het komend seizoen iets recht te zetten. Afgelopen jaar werden ze namelijk verslagen door hun eigen klant, het team van McLaren, en stonden ze maar zes punten voor op Toro Rosso. Teambaas Cyril Abiteboul kijkt voornamelijk al vooruit naar 2021. ‘Dit jaar moeten we een zo goed mogelijke koers bepalen voor de grote reglementenverandering van volgend jaar’, zegt hij tijdens de bekendmaking. Eerst maar eens zien waar de RS20 staat in 2020.

Zo klinkt de motor van de F1-auto van Renault voor 2020

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear