Waar moet dat heen… als zelfs de F1-race op het circuit dat eigenlijk altíjd voor spektakel zorgt, Spa-Francorchamps, al een betrekkelijk slaapverwekkende vertoning is? Want hoe jammer ook; dat was het wel een beetje. De Top-4 finishte exact zoals ze gestart was: Raikkonen, Massa, Alonso en Hamilton, en van een bedreiging van die volgorde was eigenlijk nooit sprake.
 
Vooruit: héél even dan, toen in de eerste ronde Alonso zijn teammaat Lewis Hamilton stukje bij beetje zo ver naar de linkerkant van de fameuze Eau Rouge-bocht drukt dat hij zelfs naast de baan terecht komt. Ze raken elkaar nét niet; de afstand is microscopisch. Het is meteen het enige wow-moment van de race. Want McLaren komt er verder niet aan te pas, Ferrari rijdt soeverein naar de finish en mag daar ook meteen de Constructeurstitel in ontvangst nemen. Dankzij het spionageschandaal mag McLaren in die strijd immers niet meer meedoen, en BMW kan Ferrari na dit weekend officieel nooit meer inhalen.
 
Verder nog iets gebeurd? Nou nee. Een heel enkele inhaalactie die de moeite waard was (terwijl het circuit daar zo ongeveer voor aangelegd lijkt), dat was het. En oh ja: zowaar eens een aardige race van Spyker; Sutil werd 14e, en niet omdat er daarna niemand meer kwam. Hij bleef beide Super Aguri’s voor.
 

Reacties

Meer van TopGear