In het weekend van 11 tot 13 november staat de GP van Brazilië op de planning. Al sinds 1971 staat de race in Brazilië op de kalender. Bijna elk jaar (2020 bijvoorbeeld niet) zaten de tribunes stampvol met enthousiaste Braziliaanse racefans. Of de race van dit jaar zo’n feestje wordt, valt nog te bezien. Het is nog niet eens zeker dat de race door zal gaan op Interlagos.

Afgelopen week verloor de omstreden president Bolsonaro nipt de verkiezingen met een verschil van 2 procent van de stemmen. De voormalig president heeft zich neergelegd bij deze uitslag, maar zijn achterban nog niet. Volgens Bloomberg blokkeren de demonstranten meer dan 200 snelwegen. Bolsonaro heeft inmiddels zijn aanhangers opgeroepen om te stoppen met de protesten.

De luchthaven is geblokkeerd

Naast de vele snelwegen wordt ook de luchthaven van Sao Paulo geblokkeerd. Daardoor zijn tot nu toe 25 vluchten geannuleerd. De verschillende F1-teams zullen ook via dit vliegveld aankomen om vervolgens door te reizen richting het circuit Interlagos. Mochten de protesten aanhouden, zou de F1 in de problemen kunnen komen.

De keuze om een F1-race te annuleren, kan niet de dag van te voren gemaakt worden. Of tenminste, dat is geen wenselijke situatie. Zullen we het maar niet hebben over de F1-race in Australië van 2020? De organisatie van de F1 moet dus tijdig besluiten of het circuit doorgaat of niet. Als er geen verbetering in de situatie lijkt te zijn, dan kunnen ze de race schrappen.

Inmiddels heeft het Hooggerechtshof van Brazilië het bevel gegeven aan de politie om de blokkades op te heffen. Daarbij dreigt het Hooggerechtshof met boetes van 100.000 reaal (bijna 20.000 euro) per voertuig per uur. Dit moet de protestanten doen besluiten om te stoppen met het blokkeren van de wegen. De F1-bazen zullen snel moeten schakelen om ervoor te zorgen dat alle teams veilig op het circuit aankomen.

Dit artikel is op 4 november geactualiseerd.

Advertentie

Reacties

  • Gio1979 heeft op 3 november 2022 geschreven:

    Bullshit.

    Bolsonario heeft zijn aanhangers gevraagd de verkozen president NIET in de weg te staan!

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie