Gaat Porsche dan eindelijk iets bekendmaken over een deelname in de F1? Daar heeft deze nieuwe aanvraag voor een handelsmerk wel alle schijn van. Het woord ‘F1nally’ mag nu officieel alleen nog maar gebruikt worden door Porsche. De hippe samentrekking van ‘F1’ en ‘finally’ zou heel goed onderdeel kunnen zijn van de aankondigingscampagne.

Op Reddit dook de aanvraag voor het handelsmerk op. Vanuit Porsche is er nog altijd geen officiële aankondiging. Wel is openbaar bekend dat Porsche overweegt in de F1 te stappen. Zoals het er nu naar uitziet, gaat het Duitse merk samen met Red Bull racen in 2026. Volgens eerder gelekte documenten is 50 procent van de aandelen van Red Bull Racing al in handen van Porsche.

Lees ook: Het eerdere F1-avontuur van Porsche verliep niet zo soepel

Of Porsche daadwerkelijk in de F1 stapt, hangt onder meer af van het financiële plaatje en het nieuwe motorreglement. Als alles de goedkeuring van het Duitse merk mag dragen, dan is de kans groot dat ze als motorleverancier toetreden in 2026. Ook zijn er geruchten dat Porsche het team van Red Bull gaat overnemen.

Het nieuwe handelsmerk ‘F1naly’ van Porsche | Foto: © Screenshot register.dpma.de

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie