Gezien zijn leeftijd zou je denken dat tweevoudig F1-wereldkampioen Fernando Alonso rustig over zijn pensioen kan gaan nadenken, maar bij Alonso is niks zeker. Zo maakte hij vorig jaar uit het niets zijn overstap bekend naar Aston Martin. Ook voor Alpine kwam dit als een verrassing. Op zijn beurt denkt Alonso dat zijn teamgenoot Stroll ook voor een leuke verrassing kan gaan zorgen de komende jaren.

‘Met Lance heeft het team een super jonge, super getalenteerde coureur die de mogelijkheid heeft om wereldkampioen te worden. Om hem dat te zien bereiken en om daar een rol in te spelen, of dat nu achter het stuur is of niet, zou speciaal zijn voor me’, zegt Alonso in een interview met zijn eigen team. Een beetje ‘wij van WC-eend’, maar toch.

Pole position in Turkije

Alonso vindt dat Stroll al heeft laten zien dat hij wereldkampioen kan worden: ‘Hij heeft de snelheid en hij heeft het talent. Hij heeft dat meerdere keren laten zien, voornamelijk in de regen. Ik herinner Lance’s pole position in Turkije en sommige andere geweldige optredens in de regen.’ Het eerste regenoptreden van Stroll wat bij ons te binnen schiet, hebben we hieronder ingevoegd.

Alonso vertelt dat hij al een tijdje omgaat met de Strolletjes: ‘Ik ken Lance al elf jaar. We hebben elkaar ontmoet in 2012 toen ik bij Ferrari zat – hij zat toen in de Ferrari Academy. En ik ontmoette zijn vader, Lawrence, al vele jaren. Hij is een grote vriend van mij. Ik ben een paar keer naar zijn huis geweest in Canada, om wat verschillende sporten te doen en te genieten van onze tijd samen.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)