Vorige week liet viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel weten dat hij het welletjes vindt en aan het einde van dit jaar stopt als F1-coureur. Dat geeft ruimte voor een hoop speculatie, maar dat blijkt niet nodig: Fernando Alonso gaat volgend jaar naar Aston Martin om daar Vettel te vervangen. Het team meldt dat het gaat om een meerjarig contract.

Alonso is zelf tweevoudig wereldkampioen in de F1 en werd vorige week 41 jaar oud. Hij is daarmee momenteel de oudste coureur in de F1. Vooralsnog wordt Lance Stroll zijn teamgenoot. Wie nu bij Alpine naast Ocon komt te zitten, is nog onbekend, maar de naam Oscar Piastri wordt al genoemd. Deze Australische coureur mag na de zomerstop alvast een eerste vrije training rijden bij Alpine.

Fernando Alonso zegt zelf over de overstap naar Aston Martin: ‘Niemand in de F1 toont vandaag een grotere visie en absolute toewijding om te winnen, en dat maakt het een echt opwindende kans voor mij.’ Momenteel staat Alonso tiende in het kampioenschap. De twee Aston Martin-coureurs staan nu veertiende en achttiende.

Er wordt soms wat snedig gedaan over zijn leeftijd, maar ook daar heeft de coureur een antwoord op. ‘Ik heb nog steeds de honger en ambitie om te vechten om vooraan te staan, en ik wil deel uitmaken van een organisatie die zich inzet om te leren, te ontwikkelen en te slagen.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)