De droom van het BMW Sauber-team valt in duigen. Ferrari gooit roet in het eten. En hoe. Massa en Raikkonen maken er een één-tweetje van.
 
Toch heeft Robert Kubica in zijn bolide geschiedenis geschreven. Hij startte namelijk vanaf pole-position. En dat betekende voor zowel BMW als voor de 23-jarige Pool een primeur. Toch zat er na de start vanmiddag niet meer in dan een derde plek.
 
Felipe Massa maakte in zijn Ferrari al in de eerste bocht korte metten met de pole van Kubica. Gedurende de race heeft hij nauwelijks ‘last’ gehad van het overige strijdveld en bereikte dan ook relatief eenvoudig als eerste de finishvlag. Zijn teamgenoot Raikkonen maakte het feest in Bahrein compleet door als tweede te finishen. Kubica eindigde als derde. En Hamilton dan? Nou, deze jongeman heeft alweer zijn dag niet. Finishte hij in Maleisië nog als vijfde, nu in de woestijn komt hij niet verder dan een dertiende plek. Hij vertrekt slecht, botst op Alonso en beschadigt daarmee zijn voorvleugel, terwijl de klok verder tikt. Weg top tien klassering!
 
Uitslag:
1.         Massa                        Ferrari            1:31:06
2.         Raikkonen                  Ferrari            1:31:10
3.         Kubica                       BMW               1:31:11
4.         Heidfeld                     BMW               1:31:15
5.         Kovalainen                 McLaren          1:31:33
 
Volgende race op 27 april in Barcelona.      

Reacties

Meer van TopGear