‘Dat krijg je als je stopt met valsspelen’, zei Max Verstappen over de tegenvallende resultaten van Ferrari tijdens de GP van Amerika. De opmerking van de Nederlander leek de enige consequentie te zijn voor Ferrari, maar de FIA gaat nu alsnog het team onderzoeken en confisqueert het benzinesysteem van Ferrari. Dat beweert Auto Motor und Sport.

Hoe zit het nou? Red Bull wilde verduidelijking over een sensor in de auto, die de FIA in elke auto plaatst om de benzinetoevoer te meten. Een F1-auto mag maar een bepaalde hoeveelheid benzine gebruiken. De FIA was daar duidelijk in en zei dat deze geen invloeden van andere elektra mag krijgen. Na deze verduidelijking zagen Red Bull en Mercedes plots een flinke afname in prestaties bij Ferrari. Het lijkt er dus op dat Ferrari schrok van deze opmerking en hun sjoemeltechniek verwijderde.

FIA wil een einde maken aan de geruchten

Ondanks de verdenkingen, dienden de concurrenten van Ferrari geen officieel protest in. Echter blijft er gefluisterd worden in het paddock en blijkbaar is de FIA klaar met de geruchten en onderneemt nu actie. Een aantal FIA-commissarissen confisqueerde in Brazilië delen van het benzinesysteem van drie auto’s. Hiervan is er één van het fabrieksteam van Ferrari, één van een klantenteam en één van een niet-Ferrari-team. Hierdoor kunnen ze de verschillende systemen goed vergelijken.

Om welke andere teams het gaat, weten we niet. De onderdelen zijn in ieder geval de benzineleidingen tussen de sensor en de motor. Dus precies het gebied waar Red Bull meer duidelijkheid over wilde. Het onderzoek wordt uitgevoerd in de laboratoria van de FIA en duurt volgens het Duitse medium enkele dagen. Zij gaan er vanuit dat geen nieuws, goed nieuws is. Oftewel, horen we niets bij de volgende en laatste GP, moeten we ervan uit gaan dat alles pico bello is bij de Ferrari-motor.

Foto: Ferrari

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)